2015. aug 14.

A magasabb jövedelem a szavakon is múlik

írta: Vállalkozó Képző
A magasabb jövedelem a szavakon is múlik

szokincs_jovedelem.jpg

A New Jersey állambeli Hobokenben működő Emberi Erőforrás Kutatóintézet végzett egy vizsgálatot, miszerint azt vették nagyító alá, hogy van-e valamilyen összefüggés az ember által ismert szavak mennyisége és a dollárokban közvetlenül és kőkeményen mérhető keresőképessége között.

Azt az eljárást választották, hogy több ezer üzletemberrel kitöltöttek egy tesztet, amely a szókincsük méretét határolta be. Meghökkentően pontos párhuzamra derült fény, mert láthatóvá vált, hogy a feltételezéseknek megfelelően mindenki csakugyan aszerint helyezkedik el a jövedelemrangsorban, hogy hány szóból álla szókincse. Emellett a vizsgálat arra is rámutatott, hogy a szélesebb szókincs a magasabb pozícióval jobban párhuzamban áll, mint az iskolai végzettséggel.

A kutatás tanulsága

A kifejezőképességünk könnyedsége, folyékonysága nagyrészt azon múlik, hány szóból áll a szókészletünk! Akár önmagunknak, akár a vállalkozásunknak a sikere nagyon sokszor attól függ, hogy milyen benyomást keltünk embertársainkban - az pedig annak függvénye, hogy mennyire értjük meg, amit mások mondanak nekünk, illetve mennyire tudjuk átsugározni másokba a saját gondolatainkat.

Szókincsbővítés

A szókincs bővítésének hat módja van:

  1. Szinonimák megtanulása.
  2. Antonímák megtanulása.
  3. Igekötők és szó eleji toldalékok használata.
  4. Szóvégi toldalékok használata.
  5. A férfi és a női jelleg megkülönböztetése a szavakkal.
  6. Szólások, közmondások, idézetek alkalmazása.

 

-30_akcio_cimlap.pngRendelés során automatikusa a kedvezményes árat igazoljuk vissza!

Szólj hozzá