2015. aug 05.

Spórolási tipp: Pénzbefizetés ATM-en keresztül

írta: Vállalkozó Képző
Spórolási tipp: Pénzbefizetés ATM-en keresztül

 

atm_blog2.jpg

Napjainkban már egyre több bank cseréli le ATM automatáit pénzbefizetésre is alkalmas ATM-ekre. Ezek legnagyobb előnye a hagyományos pénzbefizetéssel szemben, hogy nem kell alkalmazkodni a pénzintézet nyitvatartási idejéhez és jellemzően ingyenesek - szemben a pénztári befizetéssel.

Az alacsony, jellemzően készpénz forgalmat bonyolító mikro vállalkozások körében gyakori, hogy pénzforgalmi számlájukon csupán egy-két ezer forint található. Ezért a tulajdonos az adó és járulékfizetési határidők előtt - jellemzően 10 és 12-e között - befizeti a szükséges fedezetet a bankszámlára azért, hogy aztán át tudja utalni a "kötelezőket". Gyakran ez plusz terhet jelent, mert sorban kell állni, parkolószelvényt kell váltani, stb., ráadásul még a bank is legombol alkalmanként pár száz forint készpénzbefizetési díjat (kb. 500 Ft). 

Ha összeadjuk a parkolási díjat, a pénzbefizetés díját és esetleg még a vállalkozó óradíját (mivel a bankolás idejére kiesik a munkából, munkaidő után pedig nem tudja elvégezni a tranzakciót, mert addigra a bankok is bezárnak), akkor láthatjuk, hogy ez a művelet havonta több ezer forintot is jelenthet!

De erre is van már megoldás!

Érdemes a vállalkozásnak annál a pénzügyi intézménynél számlát nyitni, amelyik rendelkezik már pénzbefizetésre is alkalmas ATM automatával (pl. UniCredit, OTP, K&H, stb.). Így a fent említett tranzakció költségét nullára tudjuk csökkenteni, mivel az automatán keresztüli pénzbefizetés ingyenes, munka után is véghez tudjuk vinni a "műveletet", ráadásul még a parkolási díjat is elkerülhetjük!

 

 teli_-20.jpg

Szólj hozzá

bankolás költségcsökkentés vállalkozási tipp