2016. sze 07.

Ingyenes állami nyelvtanfolyamok kis- és középvállalkozások számára

írta: Vállalkozó Képző
Ingyenes állami nyelvtanfolyamok kis- és középvállalkozások számára

ingyenes_nyelvi_kepzes_vallalkozo_kepzo.jpg

Elsősorban a kis- és középvállalkozóknak indít ingyenes, 300 órás nyelvtanfolyamokat a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az új képzésekre bárki, életkortól függetlenül jelentkezhet.

Az egyéves képzésen 300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak a résztvevők számára. Az esti tagozatos képzés végén OKJ-s vizsga is tehető, azonban ez nem lesz senki számára kötelező, és aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.

A képzéssel azért a kis- és középvállalkozókat célozzák meg, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a vállalati szférát 99,9 százalékban kitevő KKV szektornak komoly növekedési gátat szab az, hogy a vállalkozások vezetői kevésbé vagy egyáltalán nem beszélnek nyelveket és informatikai tudásuk is elenyésző. 

Odrobina László helyettes államtitkár elmondása szerint, az érdeklődők országszerte közel 700, állami fenntartású szakközépiskolákban jelentkezhetnek a képzésre. Idén mintegy 10 ezer jelentkezőre számítanak, de remélik, hogy a következő években egyre többen vesznek majd részt a képzésen.

 Forrás: MTI

konyv_ikon_2.jpg

www.vallalkozo-kepzo.hu

 

Szólj hozzá

vállalkozás versenyképesség vállalkozásfejlesztés vállalati szféra KKV Vállalkozó Képző